top of page

søn. 22. okt.

|

Torshov kirke

Dagspass 22. oktober

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Dagspass 22. oktober
Dagspass 22. oktober

Tid og sted

22. okt. 2023, 17:00 – 20:15

Torshov kirke, Åsengata 25, 0480 Oslo, Norge

Om arrangementet

Med tittelen på jorda retter vi i år fokuset mot forskjellige aspekter av livet på jorda; fra den indre til den ytre verden; følelseslivet, klima og naturens forandring.

Dagspass 22. oktober gir tilgang til to konserter; Ekspressiv skjønnhet / Bacewicz og Penderecki og På jorda / Avslutningskonsert med Det norske damekor.

_____________________________

Ekspressiv skjønnhet / Bacewicz og Penderecki:

Festivalen siste dag starter med en kraftfull og intens konsert med musikk av de to polske gigantene Grażyna Bacewicz (1909-1969) og Krzysztof Penderecki (1933-2020). På denne timelange konserten får vi høre to av deres mest elskede verker: Bacewicz pianokvintett nr. 1 og Penderecki sekstett for klarinett, horn, stryketrio og piano. Verkene er skrevet med nesten 50 års mellomrom og spiller begge på et rikt og dypt følelsesregister. Mens pianokvintetten har spor av wienerklassisismens letthet og vitalitet, er sekstetten i større grad preget av melankoli og råhet. Kort sagt, du vil ikke gå uberørt fra denne konserten!

Avslutningskonsert med Det norske damekor:

Til festivalens avsluttningskonsert vender vi tilbake til jorda. Det norske damekor fremfører “Elementer” av Bjørn Kruse fra 1985, et bestillingsverk av Stine Sørlie for den uvanlige men vakre kombinasjonen damekor og 3 celloer, samt Stine Sørlies “Herbarium” for 3 celloer med Mirjam Kammler, Cathy Donnelly og Marit Johansen.

Dele dette arrangementet

bottom of page