top of page

lør. 20. mars

|

VIERLIVE

Festivalpass Akerselva Kammermusikkfestival mars 2021

Årets festival har undertittelen “Komponistinnen” og er trolig Norges første klassiske festival med utelukkende kvinnelige komponister.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer

Tid og sted

20. mars 2021, 16:30 – 21. mars 2021, 20:00

VIERLIVE

Om arrangementet

Velkommen til Akerselva Kammermusikkfestival 2021!

Årets festival har undertittelen “Komponistinnen” og er trolig Norges første klassiske festival med utelukkende kvinnelige komponister. I løpet av to dager i mars møtes unge profesjonelle musikere for å utforske en bortglemt side av musikkhistorien, og avdekke de mange musikalske skattene som kvinner har etterlatt seg gjennom århundrene.

Vi lover god stemning og knallbra musikk!

Lørdag 20. mars kl 16:30: Glede

En sprakende fest med musikk av noen av sin tids mest virtuose musikere og komponister. Musikere: Eivind Ringstad, Eldrid Gorset m.fl.

Lørdag 20. mars kl 19:00: Søsterskap

Hva ville skjedd med musikken til Lili Boulanger om ikke hennes søster kjempet for at den skulle bli fremført etter hennes død? Og hvor mye påvirket Florence Prices og Margaret Bonds vennskap deres suksess? Vi utforsker søsterskapets betydelse i en mannsdominert verden

Søndag 21. mars kl 18:00: Lys

Festivalen avsluttes med Farrencs nonette for blåsekvintett og strykekvartett. Nonetten fikk en strålende premiere 1849 og bidro til at hun endelig fikk samme lønn som sine mannlige kolleger ved Conservatoire de Paris.

Dele dette arrangementet

bottom of page