top of page

Jenteprosjektet: "We need to hear your voices"

Et lavterskelkomposisjonskurs for jenter fra alderen 14 år og oppover den 19.-21 mars i regi av Akerselva Kammermusikkfesival

Ops: Påmelding til dette kurset er nå stengt.

Om kurset:

 • et møtested for jenter som vil lage musikk

 • sjangeruavhengig

 • stiller ingen krav til forkunnskaper

 • gir kunnskap i komponering

 • kan være en forberedelse til komposisjonsutdanning

 • er for alle jenter fra 14 år

 • en samling på tre dager

 • er gratis, men deltakerne dekker reise og opphold selv

 • undervisning med Rune Rebne og Anna Berg

 • Påmeldingsskjema fylles inn via linken under (fører til et Google Skjema), og så vil dere få bekreftelse fra oss om dere får plass på kurset.

 • Det er naturligvis en risiko for at vi ikke får gjennomført kurset pga koronasituasjonen. Vi kommer til å utsette kurset dersom myndighetene setter ned forbud for fritidsaktiviteter. 

Tidsplan:

Fredag 19. mars kl 17-20: Zoom

Lørdag 20. mars kl 10-14: Zoom

Lørdag 12. juni kl 10-14: Info om sted kommer snarest

Komposisjonslærere

RuneRebne_Credit-Milad-Gholami.jpg

Rune Rebne

Komponist Rune Rebne begynte sine musikkstudier på trombone i 1985, og tok diplomeksamen i komposisjon ved Norges Musikkhøgskole  i 1997. Han er for tiden førsteamanuensis i komposisjon og ph.d.-kandidat ved Norges Musikkhøgskole, Oslo.

annaberg.jpg

Anna Berg

Komponist Anna Linh Nguyen Berg arbeider som lærer i komposisjon og låtskriving ved Toneheim folkehøgskole, samt som kursholder i komposisjon i prosjektet Ung Musikk. Hun studerer nå fjerde året på kandidatstudiet i komposisjon ved Norges musikkhøgskole.

Foto av Rune Rebne: Milad Gholami
Foto av Anna Berg: Sara Angelica Spilling

“Det er litt dumt at kurset bare er for jenter. For vi vil jo ikke ha spesialbehandling, men vi hadde nok ikke meldt oss på om gutter også hadde vært invitert. Da ville vi kanskje ikke trodd vi var gode nok.”*

Vi ønsker at Akerselva Kammermusikkfestival skal være en inspirerende møteplass for unge jenter som vil lage musikk. Derfor arrangerer vi sammen med komponistene Rune Rebne og Anna Berg et komposisjonskurs for jenter. Kurset er sjangeruavhengig og åpent for alle jenter fra 14 år som vil lage musikk, uten krav om forkunnskaper. Musikken vil framføres på festivalens ordinære konserter sammen med musikk av kvinnelige komponister fra 1100-tallet til idag.

Målet er at jentene skal få føle seg som en del av festivalen og at de både gjennom lytting og aktiv deltakelse skal bli inspirert til å uttrykke sin stemme gjennom musikk.

Kurset og festivalen vil være gratis for deltakerne. Ulike versjoner av kurset er avholdt tidligere og av de ca 50 unge komponister som har vært innom kurset har omtrent 15 av dem kommet inn på en eller annen form for organisert komposisjonsundervisning i etterkant.


Jenter har langt færre rollemodeller av eget kjønn å se opp til. Dagens skjeve kjønnsbalanse skaper en høyere terskel for jenter i startfasen. **

Alle trenger forbilder. Norsk Komponistforening har i dag i underkant av 16% kvinner blant sine medlemmer. Vi ønsker at jentene som deltar på kurset skal bli trygge på at deres kreativitet og stemme er viktig. Deres musikk vil spilles på samme konserter som historiske verk av kvinner, i tillegg til musikk av nålevende, etablerte kvinnelige komponister. Det finnes skapende kvinner i historien, og det er på tide at vi finner våre forbilder. 


* Utdrag fra Et spørsmål om demokrati av Ingrid Holst Sollie på nmh.no

** Utdrag fra Argumentasjonsguiden på balansekunstprosjektet.no

“To the girls, to the women, to the mothers, to the daughters who hear the music bubbling inside, please speak up. We need to hear your voices.”

Hildur Guðnadóttir, filmkomponist

Spørsmål?

Nøl ikke med å ta kontakt med oss i kontaktskjemaet nedenfor!

Kontakt oss

Prosjektansvarlig Jenteprosjektet "We need to hear your voices":
Niklas Sebastian Grenvik
+47 99406183

 • Facebook
 • Instagram

Takk for innsendingen din!

Jenteprosjektet er støttet av.jpg
bottom of page