
Eleanor Corr
Fiolin
Eleanor Corr er en prisvinnende fiolinist med virke i Storbritannia og Norge. Hun er konsertmester i English Touring Opera og har spilt med blant andre London Symphony Orchestra og Royal Philharmonic Orchestra. I Norge har hun ledet blant annet Sinfonietta Innlandet og har vært konsertmester for Ringsakeroperaen.
Eleanor spiller på en fiolin av Mark Robinson, lånt til henne av Harrison-Frank Foundation.
Emil Duncumb
Piano
Pianist/hammerklaverspiller Emil Duncumb har opptrådt med mange fremstående musikere inkludert Engegårdkvartetten, Ajax Quartet, gitarist Jadran Duncumb og fiolinist Nihat Agdac. Født i England med kroatisk mor og britisk far, flyttet Emil til Norge da han var 8 år og ble tatt inn på Barratt Dues musikkinstitutt fire år senere. Videre har Emil studert på Royal Academy of Music, The Juilliard School of Music og Norges musikkhøgskole. Emil jobber for tiden med å spille inn en CD med orkesterverk av Mozart, transkribert av Hummel for hammerklaver, fiolin, fløyte og cello.


Linnéa Sunfær Casserly
Sopran
Linnéa Sundfær Casserly er blokkfløytist og sopran som har spesialisert seg på samtidsmusikk og tidligmusikk. Hun er en av få klassiske utøvere som behersker to instrumenter så godt at hun kan bruke begge på samme konsert. Høsten 2021 debuterte hun i nasjonaloperaen i Finland i “Autuus” skrevet av Antti Auvinen. Hun er tildelt arbeidsstipend fra Kulturrådet i 2021 for å jobbe med samtidsmusikk.

Olga Jørgensen
Piano
Norsk-polske Olga Jørgensen er en prisvinnende pianist og kammermusiker som har sin utdannelse fra Royal Academy of Music i London og Norges musikkhøgskole. Olga har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, og har blant annet spilt i Wigmore Hall og St Martin-in-the-Fields. Nylige høydepunkter inkluderer åpningen av Troldhaugens konsertserie i 2021 med sopran Eldrid Gorset, konserter på Risør Kammermusikkfestival og Oslo Kammermusikkfestival samt en innspilling sammen med Sara Övinge, Ed Gardner og Det Norske Kammerorkester.
Marit Charlotte Steinum
Fløyte
Fløytisten Marit Charlotte Steinum er opprinnelig fra Trondheim, hvor hun vokste opp i en musikalsk familie. Hun er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, hvor hun tok sin master i utøving i 2016. For tiden lever hun et aktivt frilansliv, med oppdrag over hele landet og base i Oslo.
Foto: Christine Gullhav


Ingeborg Elisabeth Mor
Klarinett
Ingeborg Elisabeth Moe har en mastergrad i utøving fra Norges musikkhøgskole, hvor hun studerte hos Björn Nyman og Leif Arne Pedersen.
Siden 2013 har Ingeborg jobbet som utøvende musiker, og hun spiller jevnlig med blant andre Oslo-filharmonien, Kringkastingsorkestret, Operaorkestret, Det norske blåseensemble, Arktisk filharmoni, Kongelige norske marines musikkorps og Forsvarets stabsmusikkorps

Jarl Eivind Aspen
Obo
Jarl Eivinds kjærlighet for oboen er dyp. Spesielt liker han instrumentets evne til å synge i uttrykksfulle og sorgfulle melodier, men også når det iblant får en litt mer munter og lystig tone. Fra 2009 begynte han på Bachelor i obo ved Norges musikkhøgskole, før han tok en master ved Barratt Due Musikkinstitutt i 2014.
Orkestermusikk var alltid det som trakk Jarl Eivind inn i musikken, og det var gjennom orkesteret han oppdaget oboen. Fra orkestermusikk har det også gradvis vokst frem en interesse for dirigering, og fra 2020 begynte han på sin andre master, nå i dirigering ved Norges musikkhøgskole.
Leann Currie
Fagott
Leann Currie er dedikert til moderne tolkninger av tidlig musikk, lydmessig utforskning og improvisasjon, og er heldig som får presentere disse ulike musikkstilene sammen med sine kollegaer i Det Norske Blåseensemble. Hun har spilt som solist og kammermusiker i Europa og USA, og studert med Dag Jensen, Ole Kristian Dahl, Robert Rønnes og Bernard Garfield.
Foto: Veronica Van Groningen


Niklas Sebastian Grenvik
Valthorn
Niklas Sebastian Grenvik er en frilanshornist med base i Oslo. Han har bachelor- (2014) og mastergrad (2017) fra Norges Musikkhøgskole, med utveksling i Østerrike på Universitet for Musikk und Darstellende Kunst Graz (2014). Han er medlem av harmoniensemblet Oslo Kammerakademi, er aktiv i tidligmusikkfeltet i tillegg til annet frilansarbeid.
Foto: Kristin Aafløy Opdan

Harpreet Bansal Trio
Harpreet Bansal Trio spiller nord-indisk klassisk musikk med referanser fra jazz, forskjellige folkemusikktradisjoner, samtidsmusikk, Bollywood og mye mer.
Trioen startet å spille sammen i 2008, og har siden turnert regelmessig med Rikskonsertene. Etter å ha spilt mer enn 500 konserter har trioen utviklet en intuitiv fremføringsstil.Trioens første album, Chandra, ble utgitt på plateselskapet Jazzland Recordings i september 2015.
Harpreet Bansal Trio består av:
Harpreet Bansal (NO/IND) – fiolin, Andreas Bratlie (NO) – tabla, slagverk, sang og Vojtěch Procházka (CZ) – piano, harmonium
Harpreet Bansal er en norsk-indisk fiolinist innen raga (klassisk indisk musikk). Hun ble nominert til Spellemannprisen 2018 i åpen klasse for sitt første soloalbum Samaya fra 2018. I 2021 fikk hun Gammleng-prisen i klassen musiker og NOPAs tekst- og musikkpris i åpen klasse for 2020 for Movements.
Fra tidlig barndom studerte Harpreet nord-indisk klassisk musikk med sin far Harbhajan Singh Bansal. Etter en bachelor i klassisk fiolin ved Norges musikkhøgskole ble hun den første til å ta mastergrad innen indisk musikk ved skolen.
I februar 2022 gav Harpreet ut albumet Parvat (fjell på Sanskrit) på LAWO Classics, der blant andre Kringkastingsorkesteret medvirket.
Foto: BLUNDERBUSS / Anna-Julia Granberg
Frode Fjellheim
Frode Fjellheim er en sørsamisk musiker (piano, synthesizer og joik) og komponist. Han er komponisten bak åpningslåten til Disney-filmene Frost I og II (2013 og 2019), har skrevet en rekke bestillingsverk til festivaler, orkestre og kor – samt dokumentarer og serier på NRK. Frode driver plateselskapet Vuelie.
Frode har gitt ut fem album med bandet Transjoik, i tillegg til tre soloalbum. Andre artister han har samarbeidet med i plateutgivelser er blant andre Mari Boine, KORK, Snorre Bjerck, Hildegunn Øiseth, Marja Mortensson og Annbjørg Lien.
Frode har vunnet en rekke priser gjennom karrieren, deriblant Spellemannprisen (2004), Liv Ullmann-prisen (2015) og Gamlengprisen (2016).
I 2021 skrev Frode musikk til konsertforestillingen Solen, min far, Jorda, min mor, en hyllest av kunstneren Nils-Aslak Valkeapää, i et samarbeid med det samiske nasjonalteatret Beaivváš og Arktisk Filharmoni. Festforestillingen fra Den Norske Opera & Ballet ligger på Hovedscenen, NRK.
Foto: Lars Øberg


Snorre Bjerck
Snorre Bjerck
De som er interessert i verdensmusikk har kanskje opplevd denne fantastiske perkusjonisten på scenen – enten i gruppa Transjoik – eller i et av hans egne prosjekter. Snorre Bjartmann Bjerck er en norsk jazzmusiker (perkusjon) utdannet ved Jazzlinja ved NTNU. Han har utviklet en særegen stil der hans behandling av perkusjonsinstrumenter fra hele verden, særegen vokalbruk og elektronikk smelter sammen til et unikt lydlandskap.
Han har medvirket på innspillinger og konserter med navn som Morten Harket, Sissel Kyrkjebø, Nils Petter Molvær, Frode Alnæs, Arve Henriksen og Bjørn Eidsvåg. I 2006 debuterte han som soloartist med platen My place.
Snorre mottok Vossa Jazz-prisen i 2007.
Foto: Francesco Saggio

Sander Tingstad
Fiolin
Sander Tingstad
Fiolinist Sander Tingstad jobber til daglig i Arktisk Filharmoni. Han har en særlig interesse for norsk musikk, både som klassisk musiker og gjennom sin bakgrunn som folkemusiker. I sitt prosjekt Kunstmusikken & Folkesjela samarbeider han med blant andre den prisbelønte pianisten Ingfrid B. Nyhus om å tolke norske klassisk verk med utgangspunkt i det folkemusikalske. Våren 2022 gir Sander ut albumet Opphav på plateselskapet Simax Classics.
Foto: Raymond Engmark
Maren Nygård
Fiolin
Fiolinist Maren Nygård har vært med på å starte strykekvartetten Vulkan Quartet, som har hatt en omfattende konsertvirksomhet de siste årene. Hun har vært frilanser i snart 14 år, og spilt jevnlig med de fleste profesjonelle orkestrene i Norge. Maren har mastergrad fra Norges musikkhøgskole, der hun studerte med Detlef Hahn og Harald Aadland.
Foto: Kristin Aafløy Opdan


Ole Rasmus Bjerke
Bratsj
Bratsjist Ole Rasmus er utdannet ved Norges musikkhøgskole og senere ved NTNU Institutt for musikk. Han har siden studietiden vært aktiv i det profesjonelle musikklivet og vært å finne i ulike orkestre som Oslo Filharmonien, Trondheim Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret og orkesteret ved Den Norske Opera og Ballett. Han har også spilt i orkesteret ved produksjoner ved Folketeateret I Oslo.
Ole Rasmus er fast medlem i Kvartalkvartetten siden 2015, og har med denne strykekvartett spilt utallige konserter i Norge, men også vært på konsert-turnéer til både Serbia og Nepal.
Med sitt sterke engasjement for barn og ungdom og deres spilleglede og forhold til musikk, er han nå prosjektleder ved Senter for Talentutvikling der han jobber med organisering og tilrettelegging av ulike talentutviklingsprogram over hele Norge, inkludertde nasjonale prosjektene Ung Filharmoni og Nasjonalt Klavertiltak.
Foto: Eivind Rossbach Heier

Marit Johansen
Marit Johansen er en svensk cellist som bor og virker i Oslo. Kammermusikk har vært en sentral del av Marits liv som cellist. Marit er en av gründerne av strykekvartetten Vulkan Quartet og driver siden høsten 2019 konsertserien Vulkan Concert Series sammen med dem.
Ved siden av kammermusikken vikarierer Marit i Kringkastingsorkestret, Operaorkestret (DNOB), Göteborgs Symfoniker og Arktisk Filharmoni. Hun er utdannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Barratt Due Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole.
Foto: Kristin Aafløy Opdan

Ensemble SINK
Ensemble SINK er for musikerne en fri sone der de kan tenke forbi de normer og regler som ligger i det klassiske konsertformatet. Når det kommer til idéer og konseptutvikling er de ikke redd for å utfordre og dytte sine egne grenser som musikere og mennesker. Deres konsertforestillinger er gjennomførte historier der alle elementer er originalskapte og forteller samme historie, med originalskrevet musikk av bitterfoyn.
Ensemblet ble startet i 2018. De har spilt sammen på prosjekter som «SINK», «Be brave like a girl» og «NO TIME FOR BEING» bl.a. på flere turnéer i Nord-Norge og på scener i Oslo og omegn.
bitterfoyn etablerte seg i 2018 som kunstnerduo bestående av vibrafonist Kristin Føyn Føyen og trombonist og pianist Didrik Føyn Føyen. Duoen har sitt hovedvirke som komponister og utøvende musikere, og eksperimenterer med videokunst, slampoesi og performanceelemente.
Nora Hannisdal er en allsidig hornist som utforsker samtidsmusikk, improvisasjon og eksperimentering på tvers av sjangre og kunstneriske uttrykk. Hun er idéskaper og konseptutvikler for NO TIME FOR BEING. Nora har utdanning i klassisk utøvende horn fra Norges Musikkhøgskole.

Ensemble Wirakocha
Ensemble Wirakocha er et internasjonalt vokal- og instrumentalensemble med musikere fra Peru, Tyskland, Portugal, Sverige og Norge. Musikerne er skolert i forskjellige folkelige, barokke og improviserende musikktradisjoner. Ensemblet fokuserer på latinamerikansk barokkmusikk hvor musikerne spiller på historiske instrumenter fra Europa og Sør-Amerika.
Med gripende forestillinger har ensemblet etablert seg som en unik formidler innen tidligmusikk i Norge. Fortelling, dans og improvisasjon er en naturlig del av ensemblets uttrykk, sammen med en sterk rytmisk kjerne. Ensemblet legger mye sjel i å undersøke kildemateriale, inkludert notasjoner, oversettelser og historiske tekster når forestillinger skal utformes.
I 2017 hadde Ensemble Wirakocha sin første konsert med julemusikk fra kolonitiden i Sør-Amerika. Siden har ensemblet opptrådt på konsertserier for latinamerikansk musikk, kirkekonserter og gudstjenester. Ensemble Wirakocha ble invitert av den peruanske ambassaden i Oslo til å opptre under feiringen av 200-årsjubileet for Perus uavhengighet i 2021, samt 75-årsjubileet for Thor Heyerdahls Kon-Tiki-ekspedisjon i 2022.
Steinerskolens Jentekor har siden opprettelsen i 1996 medvirket på en rekke konserter og innspillinger for barn, som i NRK og med Maj Britt Andersen og Rasmus og Verdens beste band, sistnevnte en innspilling som mottok Spellemannsprisen i 2018. Jentekoret har opptrådt på en rekke konserter og festivaler som på Mini Øya, Fredspriskonserten i Oslo Spektrum, og på Barnekonsert med Oslo Filharmoniske Orkester. I 2018 ble korets dirigent og gründer Tone Wik tildelt prisen, Årets barnekordirigent av organisasjonen Ung i Kor.
Foto: Radio Latin-Amerika, Irene Andrade