Visjon

Vår visjon er å være en møteplass for musikkelskere der vi utforsker spennende og viktige temaer langs vakre Akerselva. Vi vil bidra til et bredere og mer inkluderende repertoar i det klassiske musikklivet, og ønsker med det å være en utfordrer og inspirasjonskilde til musikklivet for øvrig. Minst 50% av musikken på festivalen skal være skrevet av kvinnelige komponister.

 

Miljøprofil

Vår ambisjon er å være en karbonnegativ festival! Det betyr at vi hovedsaklig bruker lokal arbeidskraft, og trekker klimabevissthet inn i alt vårt virke. De ytterst få flyreiser som vi ikke får til å unngå vil bli klimakomponsert. Karbonnegativiteten ønsker vi å oppnå ved at en liten andel av billettinntektene vil gå til karbonnegative tiltak som planting av trær.

Solnedgang i skogen
 

Festivalteam

025-AkerselvaKammermusikkfestival-promo-

Marit Johansen

Festivalsjef & kunstnerisk leder

Marit Johansen (1989) er en svensk cellist som bor og virker i Oslo. Hun er utdannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Barratt Due Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole. Kammermusikk har vært en sentral del av Marits liv som cellist. Da hun var 10 spilte hun i sin første strykekvartett og har siden da gått til kammermusikken for inspirasjon. Etter studiene ble Marit alt mer nysgjerrig på kvinnelige komponister og all musikk hun aldri fikk lært om i utdannelsen. Hun gleder seg veldig til å fullføre drømmen om å spille på en kammermusikkfestival sammen med fantastiske musikere med musikk hun elsker. Marit er en av gründerne av strykekvartetten Vulkan Quartet og driver siden høsten 2019 konsertserien Vulkan Concert Series sammen med dem.
Foto: Kristin Aafløy Opdan

022-kvadrat-Niklas S. Grenvik-Fotograf K

Niklas Sebastian Grenvik

Prosjektleder

Niklas Sebastian Grenvik er en frilanshornist med base i Oslo. Han har bachelor- (2014) og mastergrad (2017) fra Norges Musikkhøgskole, med utveksling i Østerrike på Universitet for Musikk und Darstellende Kunst Graz (2014). Han er medlem av harmoniensemblet Oslo Kammerakademi, er aktiv i tidligmusikkfeltet i tillegg til annet frilansarbeid. Som prosjektskaper har han vært med på å starte to orkestre, Nordic Harmony, og Ensemble Vero (tidligere Timani Kammerorkester). Ut i fra en motivasjon av glede og nysgjerrighet gikk han inn for å skape en festival med en av hans største lidenskaper - kammermusikk.
Foto: Kristin Aafløy Opdan

 

Kontakt oss

Akerselva, Oslo, Norge

+47 99406183

Takk for innsendingen din!