top of page
Søk
  • Forfatterens bildeAkerselva Kammermusikkfestival

”Hvem er festivalmusikerne?” Med Eivind Ringstad!


Hei! Jeg heter Eivind Ringstad og gleder meg veldig til å være med på den aller første utgaven av Akerselva Kammermusikkfestival!


Jeg begynte på fiolin da jeg var 5 år gammel og bytter til bratsj som hovedinstrument 10 år senere. Kammermusikk har vært en stor del av min oppvekst. Jeg begynte å spille i strykekvartett da jeg var 12 år gammel og synes det var noe av det morsomste man kunne gjøre som musiker.

Jeg gikk på Foss videregående skole på musikklinjen som er rett ved Akerselva, så jeg har passert elven over 300 ganger. Senere tok jeg min bachelorgrad i utøvende bratsj på Barratt-Due musikkinstitutt med Prof. Soon-Mi Chung Barratt-Due.


Som bratsjist jobber jeg mye med å bestille nye verk for å utvide bratsjens repertoar. Mitt siste bestillingsverk «Correspondances» av Peder Barratt-Due ble hovedverket og tittelen til min seneste CD-utgivelse for Rubicon Classics i samspill med pianisten David Meier.

Kammermusikkfestivaler er noe av det jeg synes er det artigste å være med på. Det er så givende på alle måter, både kunstnerisk, instrumentalt og ikke minst sosialt!


3 kjappe: * Favoritt retter: Elsker all mat som inneholder tomater! * Hvert år i desember har jeg og kjæresten begynt med juleverksted hvor vi lager julepynt og gir til familie. * Oppdaget tidlig i år et dataspill som heter 0.a.d. (ligner litt på Age of Empires). Perfekt å spille med venner i disse underlige tider.


Eivind kan du høre på åpningskonserten ”Glede” den 20. mars kl 18:00. Vi gleder oss!

Foto: Nikolaj Lund


7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page