top of page
Søk
  • Forfatterens bildeAkerselva Kammermusikkfestival

"Hvem er festivalmusikerne?" Med Sara Aimée Smiseth!


Jeg brenner for å formidle klassisk musikk! ⁠

Siden jeg fullførte mastergraden i piano på Norges Musikkhøgskole i 2013 har jeg utformet mitt eget konsertformat. Der kombinerer jeg musikken med fortellinger, anekdoter og røverhistorier om hvordan og hvorfor musikken ble til og klinger som den gjør. Eksempler på komponister jeg har fordypet meg i er Claude Debussy, Agathe Backer Grøndahl, Frédéric Chopin og Clara Schumann.⁠

Ved siden av flere soloturneer på små og store scener i inn- og utland har jeg også spilt med en lang rekke kor (Det norske Solistkor, Schola Cantorum, Grex Vocalis, m.fl.) og er tilknyttet Den norske Opera & Ballett som pianist og formidler. ⁠

3 kjappe⁠

* Favorittbok akkurat nå: «Norske kvinner i krig 1939-1945» av Mari Jonassen. ⁠

Det er så rart at dette verket ikke har blitt skrevet før nå, mer enn 70 år etter krigen. Spennende å lese om en tid som minner bittelitt om den vi lever i nå, og ikke minst er den et forfriskende blikk på noe som er skrevet mye om.⁠

*Favoritthobby: Koronaturer. ⁠

I mars 2020 begynte samboeren min og jeg å gå tur. De ble lengre og lengre, og rarere og rarere. Vi har oppdaget så mange deler både av Oslo by og skogene rundt som jeg sikkert aldri ville sett hvis det ikke hadde vært for turprosjektet vårt. ⁠

* Favoritthobby II: Kor!⁠

Jeg synger i Kvindelige Studenters Sangforening, og selv om det ikke er verdens morsomste ting å ha korøvelser på zoom, er jeg likevel veldig glad for å være en del av et fellesskap om dagen.⁠

Sara kan dere høre på konserten Søsterskap den 20. mars kl. 20:30. ⁠

Vi gleder oss!⁠


Fotograf: Anna-Julia Granberg⁠

14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page