top of page
Støttespillere.png

Hjertelig velkommen til Akerselva Kammermusikkfestival!

ENDELIG kan vi presentere årets festivalprogram!


Temaet for årets festival er Flere stemmer – nysgjerrig på klassisk mangfold. Vi fortsetter tråden fra i fjor med å presentere en stor andel kvinnelige komponister, men har i denne utgaven valgt å utvide søkelyset. 

Det er lett å få inntrykk av at den klassiske musikken er ensporet – med musikk nesten utelukkende skrevet av europeiske menn – men om man skraper litt på overflaten, dukker det opp mange skatter fra forskjellige kulturer. Vi ønsker at denne festivalen skal være en hyllest til mangfold.


På festivalen presenterer vi:

 • Ensemble Wirakocha: søramerikansk barokkmusikk med europeisk polyfoni, afrikansk rytmikk og uramerikanske folketoner 

 • nyskrevet musikk med samiske røtter av og med Frode Fjellheim

 • indisk klassisk musikk med Harpreet Bansal Trio

 • afro-amerikanske spirituals i klassisk drakt av Florence Price

 • musikk av 1700-tallets fransk-guadeloupeiske superstjerne Joseph Bologne Chevalier de Saint-George og mye mer…

Vi lever i et mangfoldig samfunn – kan den klassiske musikken speile det? 

Akerselva Kammermusikkfestival 2022

 • 03. apr. 2022, 19:00
  Sagene Festivitetshus, Holsts gate 3, 0473 Oslo, Norge
  Forestillingen Codex Trujillo del Perú fører deg inn i hjertet av de spanske og portugisiske koloniene i Sør-Amerika på 1700- tallet. Ensemble Wirakocha presenterer en fusjon av europeisk polyfoni, afrikansk rytmikk og uramerikanske folketoner på historiske instrumenter.
  Del
 • 03. apr. 2022, 17:30
  Sagene Festivitetshus, Holsts gate 3, 0473 Oslo, Norge
  NO TIME FOR BEING er et sammenhengende, flytende og vektløst verk. Tiden opphører og rommet forandres bokstavelig talt mens du blir dratt med i musikkens minimalistiske dans.
  Del
 • 02. apr. 2022, 20:00
  Sagene Festivitetshus, Holsts gate 3, 0473 Oslo, Norge
  Lørdagskvelden avsluttes med den sørsamiske stjernekomponisten og utøveren Frode Fjellheim med et ensemble spesielt satt sammen for anledningen. Det er en stor glede å presentere urfremføringen Akerselvan vuelie av Fjellheim, sammen med annen musikk av komponisten.
  Del
 • 02. apr. 2022, 18:30
  Sagene Festivitetshus, Holsts gate 3, 0473 Oslo, Norge
  Vi er stolte over å presentere en av Norges fremste utøvere innen klassisk indisk musikk – Harpreet Bansal. Harpreet Bansal Trio spiller nord-indisk klassisk musikk med referanser fra jazz, forskjellige folkemusikktradisjoner, samtidsmusikk, Bollywood og mye mer.
  Del
 • 02. apr. 2022, 17:00
  Sagene Festivitetshus, Holsts gate 3, 0473 Oslo, Norge
  Vi fortsetter fjorårets Farrenc-kavalkade med å presentere nok et storslått kammermusikkverk av komponistinnen, skrevet i lengselsfulle c-moll. Sekstetten står i stor kontrast til den satiriske og letthjertede sekstetten til Francis Poulenc, skrevet 80 år senere.
  Del
 • 02. apr. 2022, 10:00
  Sagene kirke, Dannevigsveien 17, 0463 Oslo, Norge
  I samarbeid med Morgenkonsert presenterer vi en konsert hvor vi går gjennom hele følelsesspekteret. Det blir musikk av tre historiske komponister som har blitt glemt pga sin hudfarge og/eller kjønn, samt to anerkjente nålevende kvinnelige komponister.
  Del
bottom of page