top of page

søn. 22. okt.

|

Torshov kirke

Natt over jorden / Avslutningskonsert med Det norske damekor

Avslutningskonserten "natt over jorden" byr på det beste av norsk og svensk kormusikk. Natt over jorden speiler alt grusomt som skjer i verden i dag, men gir også uttrykk for den trøsten høstmørkret bringer.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Natt over jorden / Avslutningskonsert med Det norske damekor
Natt over jorden / Avslutningskonsert med Det norske damekor

Tid og sted

22. okt. 2023, 19:00

Torshov kirke, Åsengata 25, 0480 Oslo, Norge

Om arrangementet

Avslutningskonserten "natt over jorden" byr på det beste av norsk og svensk kormusikk. Natt over jorden speiler alt grusomt som skjer i verden i dag, men gir også uttrykk for den trøsten høstmørkret bringer. Det norske damekor er for anledningen forsterket av en cellotrio som består av Mirjam Kammler, Cathy Donnelly og Marit Johansen.

Musikk av Stine Sørlie, Karin Rehnqvist, Andrea Tarrodi, Eva Holm Foosnæs, Tyler Futrell og Bjørn Kruse.

Det norske damekor ble etablert høsten 2019 som landets første helprofesjonelle kor for kvinnelige sangere. Kunstnerisk leder og dirigent er Nina T. Karlsen. Koret skal bestille og fremføre musikk skrevet for besetningen på et høyt kunstnerisk nivå. Korets første turné, med Torbjørn Dyruds 7 sånger ur Heliga Birgittas uppenbarelser, ble svært godt mottatt, og i årene fremover skal Det norske damekor etablere seg som en naturlig aktør i det norske musikklivet med en spesialisering på nyskrevet musikk for kvinnelige sangere.

Ensemblet vil virke på høyt, profesjonelt nivå, og ikke minst fylle et tomrom i det norske korliv: Et profesjonelt damekor med de høyeste kunstneriske ambisjoner. Dnd består av erfarne sangere med bakgrunn som solister innen en stor bredde sjangre, og som ensemblesangere fra blant annet Det Norske Solistkor, Vocal Art, Kilden Vokalensemble, Trondheim Vokalensemble, Early Voices m.fl.

___________________________

Festivalen er støttet av Kulturdirektoratet, Oslo kommune, Bergesenstiftelsen, Tom Wilhelmsens Stiftelse og Fritt Ord.

___________________________

Foto: Mari Gjørv

Dele dette arrangementet

bottom of page