top of page

søn. 22. okt.

|

Torshov kirke

På jorda / Avslutningskonsert med Det norske damekor

Til festivalens avsluttningskonsert vender vi tilbake til jorda. Det norske damekor fremfører “Elementer” av Bjørn Kruse, et bestillingsverk av Stine Sørlie for damekor og 3 celloer, samt Stine Sørlies “Herbarium” for 3 celloer med Mirjam Kammler, Cathy Donnelly og Marit Johansen.

På jorda / Avslutningskonsert med Det norske damekor
På jorda / Avslutningskonsert med Det norske damekor

Tid og sted

22. okt., 19:00

Torshov kirke, Åsengata 25, 0480 Oslo, Norge

Om arrangementet

Til festivalens avsluttningskonsert vender vi tilbake til jorda. Det norske damekor fremfører “Elementer” av Bjørn Kruse fra 1985, et bestillingsverk av Stine Sørlie for den uvanlige men vakre kombinasjonen damekor og 3 celloer, samt Stine Sørlies “Herbarium” for 3 celloer med Mirjam Kammler, Cathy Donnelly og Marit Johansen.

Det norske damekor ble etablert høsten 2019 som landets første helprofesjonelle kor for kvinnelige sangere. Kunstnerisk leder og dirigent er Nina T. Karlsen. Koret skal bestille og fremføre musikk skrevet for besetningen på et høyt kunstnerisk nivå. Korets første turné, med Torbjørn Dyruds 7 sånger ur Heliga Birgittas uppenbarelser, ble svært godt mottatt, og i årene fremover skal Det norske damekor etablere seg som en naturlig aktør i det norske musikklivet med en spesialisering på nyskrevet musikk for kvinnelige sangere. Ensemblet vil virke på høyt, profesjonelt nivå, og ikke minst fylle et tomrom i det norske korliv: Et profesjonelt damekor med de høyeste kunstneriske ambisjoner. Dnd består av erfarne sangere med bakgrunn som solister innen en stor bredde sjangre, og som ensemblesangere fra blant annet Det Norske Solistkor, Vocal Art, Kilden Vokalensemble, Trondheim Vokalensemble, Early Voices m.fl.

Stine Sørlie er utdannet komponist fra Gotlands Tonsättarskola og Norges Musikkhøgskole. Hennes kunstneriske produksjon spenner fra solo-, kammer- og orkesterverker, til musikk for film, teater og dans. Sørlie arbeider bl.a. med musikalske valgmuligheter, sjikt, tekst og undertekst, gjerne i detaljerte partiturer. Hun har skrevet for anerkjente musikere innenfor genre som klassisk, jazz og folkemusikk, og for anerkjente ensembler som POING, Pinquins, BIT20, Cikada, Oslo Sinfonietta, Telemark Chamber Orchestra, Kitchen Orchestra, Architek Percussion, Quatour Bozzini, Tre Voci, Små Grå, Pärlor För Svin, Curious Chamber Players, Mimitabu og KORK.

Sørlies musikk har gjort seg bemerket på konserter i inn- og utland, og har bl.a. vært representert på festivaler som Stockholms Kammermusikfestival, Hardanger musikkfest, Ung Nordisk Musikkfestival, Cluster: New Music and Integrated Arts Festival, Ilios, NuMusic, Only Connect, Borealis og Ultima. Hennes verk «Tapestry» er innspilt av Telemark Kammerorkester på platen med samme navn (Fabra, 2016), med dirigent Lars-Erik ter Jung. Hennes verk «Atlantis Lamento» er utgitt på Marianne Baudouin Lie sin soloplate «Altlantis, Utopia and Ulvedrømmer» (Particular Recordings, 2020). Sørlie har tidligere vært leder for nyMusikks komponistgruppe og nu:nord, samt prosjektleder for Norsk Komponistforening sitt 100-årsjubileum, der hun også har vært nestleder siden 2016.

___________________________

Festivalen er støttet av Kulturdirektoratet, Oslo kommune, Bergesenstiftelsen, Tom Wilhelmsens Stiftelse og Fritt Ord.

___________________________

Foto: Mari Gjørv

Dele dette arrangementet

bottom of page