top of page

lør. 21. okt.

|

Galleri Sagene Kunstsmie

Panelsamtale: Kulturens rolle i det grønne skiftet

Arrangementet er gratis, men for å få gratis lunsj må man må melde seg på via påmeldingsskjemaet.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Panelsamtale: Kulturens rolle i det grønne skiftet
Panelsamtale: Kulturens rolle i det grønne skiftet

Tid og sted

21. okt. 2023, 11:30 – 14:00

Galleri Sagene Kunstsmie, Drøbakgata 1, 0463 Oslo, Norge

Om arrangementet

Panelsamtale:Kulturens rolle i det grønne skiftet”

Samtalen ledes av journalist Christina Skreiberg.

Tidsplan:

Kl. 11:30. Kaffe/registrering

Kl. 12:00 Panelsamtale

Kl. 13:00 Lunsj

Kl. 13:30. Åpen samtale

Kl. 14:00 Ferdig

Panelet består av:

  • Marte Wulff (miljøengasjert artist)
  • Solveig Korum (seniorrådgiver Kulturdirektoratet, ekspertise innen bl.a. bærekraftig utvikling)
  • Guro (fiolinist og kunstnerisk leder Valdres sommersymfoni)
  • Daniel Lyngstad (fiolinist og produsent i en rekke prosjekter/festivaler som Valdres sommersymfoni, Interpuls m.m.)

Det vil bli servert enkel lunsj, kaffe og te.

NB: Arrangementet er gratis, men du må melde deg på påmeldingsskjemaet for å få gratis lunsj.

Guro Kleven Hagen

Den norske fiolinisten Guro Kleven Hagen er kjent som en av de mest spennende unge Skandinaviske musikerne i dag, og er nå blant annet konsertmester i Operaorkesteret, kunstnerisk leder for Valdres Sommersymfoni – i tillegg til å være nybakt småbarnsmamma. Hun har hatt et brennende engasjement for å gjennomføre et grønt skifte for Valdres Sommersymfoni med kutt i klimagassutslipp og gode løsninger.

Solveig Korum

Solveig er nå til utlån fra Kulturtanken til Kulturdirektoratet som seniorrådgiver. Hun jobber med utviklings- og nettverksarbeid relatert til kultur og bærekraft. Sitter i styringsgruppa til programmet Sustainable Lifestyles in the Nordic Countries, et tverrsektorielt program i regi av Nordisk ministerråd som skal gjøre det lettere å leve klimavennlig i Norden.

Daniel Lyngstad

Daniel Lyngstad er utdannet fiolinist, og jobber til daglig som 1. fiolinist i Operaorkestret ved Den Norske Opera og Ballett – samt er nybakt småbarnspappa. Ved siden av sitt utøvende virke har han en bred bakgrunn fra kulturbransjen. Foruten å være daglig leder for Interpuls driver han også nettstedet www.liveklassisk.no. Tidligere engasjement inkluderer jobb som produksjonsleder ved Valdres sommersymfoni, daglig leder ved Sommermusikkskolen i Trondheim, produsent ved Oslo Early og prosjektleder for Crescendo ved Senter for Talentutvikling. 

Marte Wulff

Marte Wulff er en to ganger Spellemann-nominert artist og skribent med syv soloalbum og fire bandutgivelser bak seg. Siden 2017 har hun utmerket seg som en tydelig stemme for klima- og miljøsaken gjennom sin musikk, foredrag, grønne sykkelturnéer, som aktivist og samfunnsdebattant.

Wulff har en sertifisering i kreativt klimalederskap fra anerkjente Julie’s Bicycle sitt CCL-program, og ble i 2020 i utnevnt til én av ti Green Guardians i kategorien artister og aktivister i det britiske musikkbladet IQs årlige liste. 2022 medstiftet hun kunstnernettverket Spillerommet med det formål å bygge en sterk og kunstnerdrevet musikalsk miljøbevegelse. Hun initierte også Kulturskiftet, et bærekraftssamarbeid mellom kunstnerorganisasjonene Creo, GramArt og Nopa og sitter i Nopas Grønt arbeidsutvalg.

Christina Skreiberg

Christina er utdannet journalist og er en dreven intervjuer som brenner for formidling og dialog. I løpet av sine snart 20 år som journalist har hun intervjuet flere hundre mennesker - både for aviser og magasiner, i podkasten Frilanslivet eller på en scene.

Panelsamtalen er støttet av Fritt Ord Stiftelse.

Foto: Sara Angelica Spilling

Dele dette arrangementet

bottom of page