top of page
Søk
  • Forfatterens bildeAkerselva Kammermusikkfestival

"Hem er vi?" Med Marit Johansen


Hej! Jag heter Marit och är initiativtagaren till den här festivalen.

Jag blev med i min första stråkkvartett när jag var 10 år, även om vi mest skrattade och åt bullar. Kammarmusiken har varit en stor del av mitt liv sedan dess och årliga kurser och festival (Change Music Festival) med Kungsbacka Pianotrio är en stor anledning till att jag blev musiker.

Som ni ser är jag cellist, jag bor i Oslo och är utbildad vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Barratt Due Musikkinnstitutt och Norges Musikkhøgskole. Jag är medlem i Vulkan Quartet och driver Vulkan Concert Series tillsammans med dem.


På senare år har jag blivit allt mer nyfiken på kvinnliga kompositörer och all musik jag aldrig fick lära mig om i skolan. Cathrine Winnes öppnade mina ögon för hur mycket fantastisk klassisk musik av kvinnor det faktiskt finns genom sin dokumentär ”She composes like a man”. Den här festivalen är en stor dröm som blir uppfylld och jag glädjer mig massor till att få spela den här musiken för er!


3 snabba: * Favoritpodd: Frilanslivet & Pengesnakk * Läser helst: Altså Magasin * Inspiration: jag är väldigt intresserad av kvinnokroppen och menscykeln. Just nu är jag inspirerad av en otroligt kunskapsrik kvinna som är fenomenal på att förklara och dela med sig av sin kunskap: Vulverine Koos

Fotograf: Kristin Aafløy Opdan


40 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page